Boşanmada Karşı Dava Nasıl Açılır ?
Boşanma avukatlarına en çok sorulan sorular arasında yine hiç şüphesiz ” Boşanmada karşı dava nasıl açılır ? Dava dilekçesi nasıl yazılır ? Boşanma davasında karşı dava açma süresi ne kadardır ? Boşanmada karşı dava neden açılır ? ” vb. gibi birçok soru sorulmaktadır. Bu makalemizde bizde boşanma davalarında karşı dava ile ilgili bilgiler vereceğiz.
Boşanma davasında karşı dava nasıl açılır sorusunun cevabını vermeden önce neden karşı dava açmalıyız önce bunu açıklayalım. Siz karşı dava açarak mahkemeye, davanın açılmasının sebebi bu değildir, şudur ya da davacı iddialarında haksızdır kanıtı da budur, bende ondan davacıyım demek için karşı dava açarsınız. Karşı davanın açılması ile ilgili usül Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 132. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre, size karşı açılan boşanma davası devam ediyorsa karşı dava açabilirsiniz ve karşı dava açacağınız kişiyle aranızda bir boşanma davasının olması gerekmektedir.
Karşı Dava Nasıl Açılır ?
Boşanma davasına verilecek cevap dilekçesi ya da esasa dair cevap süresi içerisinde yazılan bir dilekçe ile Aile Mahkemesi’ne başvuru yapılarak karşı dava açılabilir. Cevap süresi içerisinde açılmayan davalarda, davanın görüldüğü mahkeme, karşı dava olarak açılan davanın asli davadan ayrılmasına hükmedebilir.
Daha önceki makalelerimizde de değindimiz üzere boşanma davasında davalı ya da davacı olmak arasında bir fark bulunmadığı gibi, davalı olarak karşı dava ile sizde davacı konumuna gelebilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için alanında uzman ve deneyimli bir boşanma avukatı ile görüşmeyi ihmal etmeyiniz.