Boşanma Davasında Davalı Mı Olmak Daha iyi Davacı Olmak Mı ?
Boşanma davası açacak bireylerin boşanma avukatlarına en çok sorduğu sorulardan birisi de boşanma davasının kimin açacağı sorusudur. Boşanma davasını kim açmalı ? Boşanma davasında davalı mı olmak daha iyidir, yoksa davacı olmak mı ? Aslında mahkemeler nezdinde davalı ile davacı arasında bir fark yoktur. Yani mahkeme dava açan kişiyi yani davacı’yı dinleyip hemen kararını açıklamaz. Ayrıca davalının da davacıya, karşı dava açma hakkı vardır. Şimdi gelin bu hususu hukuk çerçevesinde ele alalım.
Hukukumuzda davacı yani davayı açan kişi için ispat yükümlülüğü vardır. Yani kişi, bir konuda dava açıyorsa, bu davayı ispat etmekle yükümlüdür. Bu kapsamda davayı açan kişi için elindeki delillerin varlığı önem arz etmektedir. Davalı elinde gerçekten davayı kendi lehine çevirecek delil varsa avantajlı konuma geçebilir, aksi takdirde ise dezavantajlı konumda da yer alabilir. Ayrıca belirtmek gerekir ki, mahkemeler davacının elindeki delillere göre de direk işlem yapmaz. Sizden savunma ister. Sizin bu delillere karşı verdiğiniz yanıta bakar. Öte yandan yukarıda da belirttiğimiz üzere davalı kişinin de karşı dava açmak hakkı bulunmaktadır. Yani boşanma davasında davalı olmak ya da olmamak bir önem arz etmemektedir.
Toplumumuzda boşanma davasına ilişkin çok fazla bilgi sahibi olan kişi bulunmadığından kulaktan duyma bilgilerle çok çeşitli ve asılsız bilgiler gözler önüne geliyor. Bu konu ile ilgili yine de daha detaylı bilgi almak isteyen kişiler alanında uzman bir boşanma avukatı ‘na danışarak, bilgi sahibi olabilirler.